6 feb. 2012

Festivalul Luminii din Belgia


Ghent este orasul care a primit foarte de curand vizita a aproape jumatate de milion de turisti curiosi, veniti special sa viziteze o catedrala construita din lemn si decorata cu peste 55.000 de LED-uri.


Festivalul are rol publicitar si scoate in evidenta o afacere de familie veche de aproximativ 80 de ani. Dupa cum probabil banuiti afacerea este legata de productia de corpuri de iluminat, iar acest festival promoveaza din plin toate produsele companiei.


Asadar, in fiecare an, firma de corpuri de iluminat construieste o cladire din lemn pe care o orneaza cu foarte multe becuri (in general LED-uri). Anul acesta „cladirea” a luat forma unei catedrale, iar firma Luminaire De Cagna a reusit sa se intreaca pe sine.


Inalta de peste 28 de metri, construita in stil roman, cladirea a fost decorata cu peste 55.000 de LED-uri colorate care au luminat foarte puternic pana tarziu in noapte. Ceea ce este aproape incredibil este faptul ca pentru tot acest eveniment s-au consumat doar 20 de kWh, adica tradus in bani, undeva la aproximativ de 20 de lei.


Aceasta performanta a scos bineinteles in evidenta calitatea si fiabilitatea produselor oferite de aceasta firma, avand astfel un prilej foarte bun de a-si promova produsele.


Sursa: AICI










5 feb. 2012

Puccini - La Boheme

Boema, Tosca, Madama Butterfly sau Turandot, sunt opere care au marcat istoria muzicii, autorul lor fiind, compozitorul italian Giacomo Puccini, unul din cei mai apreciati muzicieni din toate timpurile.

Nascut in Toscana in 1858, intr-o familie de muzicieni, Puccini a studiat Conservatorul din Milano si a fost unul din reprezentantii curentului realist din muzica de opera italiana. A avut o cariera de peste 40 de ani, timp in care a compus 12 opere. Multe dintre ele s-au bucurat de success inca din perioada in care Puccini traia.
Printre artistii romani cu care a colaborat se numara tenorul Grigore Gabrilescu, cel care a detinut rolul principal in premiera mondiala a operei - Edgar, dar si Hariclea Darclee, care a avut rolul titular în opera -Tosca, prezentata in premiera mondiala.









Astrologia Celtica si izvoarele intelepciunii infinite




Ce personalitate arboricola sacra ai?

Cand vine vorba despre astrologie, cea celtica este bazata pe ideea ancestrala conform careia data la care ne-am nascut este cea care ne influenteaza personalitatea si comportamentul.

Sistemul de astrologie celtica bazat pe legatura dintre personalitate si copaci a fost dezvoltat datorita conexiunii puternice dintre ciclurile Pamantului si cunostinta sacra detinuta de batranii copaci, izvoare nesecate de intelepciune.

 Astfel, folosindu-ne de sistemul de astrologie celtica putem sa asociem “trasaturile” diversilot copaci cu tipul nostru de personalitate, cu natura noastra umana, reusind sa aflam cine suntem cu adevarat si sa ne exploram spiritualitatea.




Mesteacanul (24 decembrie – 20 ianuarie)


Ca tip de personalitate, Mesteacanul este Infaptuitorul.

Daca te-ai nascut influentat de energia acestui semn din sistemul de astrologie celtica esti o persoana ambitioasa ce are abilitatea de a-i motiva pe cei din jur. Cauti intotdeauna sa iti largesti orizonturile si sa iti indeplinesti aspiratiile. Stii sa iesi in fata atunci cand este nevoie si dai viata zicalei “omul sfinteste locul”.

Compatibilitate cu nativii din Vita de Vie si Salcie.


Scorusul (21 ianuarie – 17 februarie)


Ca tip de personalitate, Scorusul este Ganditorul.

Sistemul de astrologie celtica recunoaste Scorusul ca fiind filosoful din acest zodiac. Daca posezi energia acestui copac, esti o fire vizionara cu idealuri inalte. Desi pari rece la exterior, esti o persoana pasionala si iubitoare. De asemenea, oamenii din jurul tau sunt vrajiti de caracterul tau si perspectiva unica de a privi viata.

Compatibilitate cu Iedera si Gherghinul.


Frasinul (18 februarie – 17 martie)


Ca tip de personalitate, Frasinul este Incantatorul.

In sistemul de astrologie celtica, cei nascuti sub semnul Frasinului sunt ganditori, plini de imaginatie, intuitivi, dar si firi artistice in mod natural. Daca te-ai nascut sub acest semn, esti o persoana ce se inspira din natura si inspiri la randul tau oamenii din jur cu personalitatea ta incantatoare.

Compatibilitate cu Salcia si Trestia.






Aninul (18 martie – 14 aprilie)


Ca tip de personalitate, Aninul este Sfatuitorul.

Daca te-ai nascut sub semnul Aninului esti o persoana sarmanta ce alina sufletele tuturor din jur. Sfaturile tale sunt cele mai bune si de aceea oamenii care te inconjoara vor fi fascinate de personalitatea ta. Te motiveaza actiunea si rezultatele pe care le obtii in urma interactiunii cu semenii. Esti, de asemenea, increzator in propriile forte si molipsesti cu starea ta de bine,

Compatibilitate cu Gherghinul, Stejarul, dar si cu Mesteacanul.



Salcia (15 aprilie – 12 mai)


Ca tip de personalitate, Salcia este Observatorul.

Daca in sistemul de astrologie celtica esti Salcie, esti guvernata de Luna, fiind un caracter mistic, creativ si intuitiv. Esti cel mai rabdator semn al zodiacului si posezi o perspectiva realistica asupra vietii. Umiesti persoanele din jur prin inteligenta iesita din comun si abilitatea de a-ti aminti cele mai mici detalii. Puterea perceptiei te ajuta sa stralucesti ca persoana.

Compatibilitate cu Mesteacanul si Iedera.


Gherghinul (13 mai – 9 iunie)


Ca tip de personalitate, Gherghinul este Iluzionistul.

Gherghinul din sistemul de astrologie celtica este o persoana complexa. Desi la exterior pare un caracter comun, de fapt ascunde o personalitate vulcanica, creativa si pasionala. Ca si nativ al acestui semn, esti un foarte bun ascultator si ajuti oamenii sa scape de ce au pe suflet. Intuitia este cel mai mare aliat al tau.

Compatibilitate cu Frasinul si Scorusul.


Stejarul (10 iunie – 7 iulie)


Ca tip de personalitate, Stejarul este Protectorul.

Daca in sistemul de astrologie celtica esti reprezentat de Stejar, inseamna ca esti o persoana puternica, increzatoare in propriile forte si care isi asuma responsabilitatea asupra faptelor. Iti place sa protejezi persoanele dragi si sa le insufli atitudinea ta pozitiva. Generos si empatic, esti cel mai gentil semn din zodiac.

Compatibilitate cu Frasinul si Trestia. Se armonizeaza bine cu Iedera.


Ilicele (8 iulie – 4 august)


Ca tip de personalitate, Ilicele este Dominatorul.

In sistemul de astrologie celtica, Ilicele are un statut regal. Nobila, puternica si sensibila, persoana din acest semn accepta orice provocare si depune toate eforturile pentru a trece de obstacolele vietii. Desi de multe ori pare un caracter arogant, acest lucru se datoreaza simplului fapt ca este increzator in propriile forte si isi demonstreaza abilitatile cu usurinta.

Compatibilitate cu Frasinul si Socul.


Alunul (5 august – 1 septembrie)


Ca tip de personalitate, Alunul este Inteleptul.

Daca esti influentat de energia Alunului, esti o persoana inteligenta , organizata si eficienta. Esti intotdeauna bine informata, atenta la detalii, insa si obsedata de control. Iti plac regulile, insa de multe ori tu esti cea care le faci, nu cea care le urmeaza. Ai abilitati analitice si vei fi atrasa de stiintele exacte.

Compatibilitate armonioasa cu Gherghinul si Scorusul.


Vita de vie (2 septembrie – 29 septembrie)


Ca tip de personalitate, Vita de Vie este Imprevizibilul.

O persoana nascuta sub acest semn va avea un caracter flexibil, insa si imprevizibil. Desi vor fi deseori indivizi indecisi, acest lucru se datoreaza faptului ca pot intelege ambele fete ale unei povesti si empatizeaza de ambele parti. Exista totusi si arii ale vietii de care sunteti mereu siguri – arta, muzica si mancarea.

Compatibilitate cu Salcia si Alunul.


Iedera (30 septembrie – 27 octombrie)


Ca tip de personalitate, Iedera este Supravietuitorul.

Daca te-ai nascut sub acest semn, vei reusi sa treci peste orice obstacol si vei fi o persoana plina de compasiune ce pretuieste momentele petrecute alaturi de cei dragi. Ai un caracter perseverant si o gratie iesita din comun. Mai mult, ai tendinta sa fii o persoana spirituala, carismatica si sociabila. Oamenii din jur sunt cei care iti dau puterea sa reusesti tot ce iti propui.

Compatibilitate cu Stejarul si Frasinul.


Trestia (28 octombrie – 24 noiembrie)


Ca tip de personalitate, Trestia este Judecatorul.

Ca si persoane, nativii Trestie stiu cum sa pastreze un secret si au abilitatea de a intelege lucrurile in profunzimea lor, dand la o parte straturile superficialitatii. Daca te-ai nascut sub acest semn, vei iubii oamenii deoarece ei reprezinta o diversitate de intelesuri pe care trebuie sa le interpretezi. Vei fi un arheolog, jurnalist ori detectiv de exceptie!

Compatibilitate cu Trestia, Frasinul si Stejarul.


Socul (25 noiembrie – 23 decembrie)


Ca tip de personalitate, Socul este Cautatorul.

In sistemul de astrologie celtica, Socul este o persoana ce iubeste libertatea si are inclinatii filosofice. Daca esti nascut sub acest semn celtic, vei avea un caracter sincer, extrovertit si rebel. Vei fi de multe ori judecat gresit deoarece ai tendinta sa fii retras, in ciuda personalitatii extrovertite.

Compatibilitate cu Aninul si Ilicele.


Sursa: Astrologia Celtica

Puterea sufletului sensibil








6 Principii pentru a fi o invingatoare

Incredere in sine


Totul porneste de la incredere. Daca nu avem incredere in fortele proprii, atunci nu vom reusi sa facem nimic. Lipsa de incredere este un minus care ne poate trage in jos chiar in fata persoanelor mult mai slabe decat noi. Daca l-ai luat pe NU in brate, sau pe NU POT, trebuie sa scapi de el. Urgent!

Imagineaza-ti ca tu esti un produs care are n calitati, dar care nu este promovat. Cine il va cumpara? Nu, incredere nu inseamna sa te lauzi, ci sa fii constienta de aceste calitati ale tale si sa poti sa te folosesti de ele atunci cand este cazul.

Atunci cand esti intr-un moment de cumpana, gandeste-te ca fiecare din noi a piedut ceva, ficaruia ii este teama de ceva si ca toti facem greseli. De cele mai multe ori, increderea vine din lucruri marunte.

Nu cu mult timp in urma o prietena de-a mea imi povestea ca la munca a avut de contactat niste clienti si nu reusea sa ii convinga sa semneze contractele la care lucra. Cineva a sfatuit-o sa se imbrace in costum, sa-si schimbe pozitia corpului si.. atat. Aceste doua simple schimbari au schimbat-o si pe ea: i-au dat un dram de incredere necesar sa-si schimbe tonul. A invins obstacolul.


Perseverenta


Nu de putine ori s-a intamplat sa auzim povestea de succes a unei persoane care nu a renuntat, care a luptat si cu morile vant ca sa ajunga acolo unde si-a dorit. Femeia puternica este perseverenta. Nu te lasa doborata de toate obstacolele care iti ies in drum. Atunci cand lucrezi la ceva sau iti doresti sa faci ceva dar intampini dificultati, nu te lasa doborata. Doar stiti prea bine ca drumul spre succes nu este niciodata usor. Si nu lasa pe maine ce poti face azi. Problemele nerezolvate se pot aduna si atunci pot deveni un adevarat chin.


Tu esti pe primul loc


De cate ori ai facut ceva ce nu iti doreai doar pentru ca ti-a fost rusine sa spui nu? Daca raspunsul este de multe ori... atunci e cazul sa schimbi ceva. Daca nu, oamenii din jurul tau vor profita de tine. Nu o vor face din rautate, sau cel putin nu toti, ci involuntar. Iar altii o vor face pentru ca stiu sa profite de slabiciunile celor din jurul lor. Femeile cu un suflet sensibil isi vor dori mereu sa-i protejeze pe cei din jurul lor, insa ele trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa devina noua mama a ranitilor. Nu vei putea oricum sa-i ajuti pe toti. Plus ca nu trebuie sa ii ajuti pe altii iar tu sa ramai in urma.

Nu te lasa prada rugamintilor de genul „Am nevoie de tine urgent!”. Inainte sa iei o decizie de acest gen, gandeste-te cum iti va afecta aceasta decizie viata: merita sa iti anulezi intalnirea ca sa iti ajuti colega? Daca o vei ajuta, vei ramane in urma cu proiectele tale?

Nu iti spunem ca nu trebuie sa ii ajuti, ci iti spunem sa te ajuti pe tine mai intai si apoi si pe ei, intr-o anumita masura. Nu trebuie sa faci treaba nimanui.


Fii independenta


Este foarte important ca atunci cand iti alegi sa faci ceva, sa faci alegerea pentru ca tu iti doresti, nu pentru ca isi doresc ceilalti. Asta nu inseamna sa mergi impotriva curentului, ci doar sa alegi sa faci uneori si alte lucruri decat iti propun cei din jurul tau, atunci cand ceea ce isi doresc ei nu este ceea ce iti doresti si tu. Nu trebuie sa depinzi de nimeni pentru a te simti bine.


Ritual propriu de ingrijire – Mananca sanatos si fa putin sport


Trebuie sa ai mereu in vedere faptul ca o femeie puternica are grija de ea, de sufletul si de corpul ei. Este important sa avem grija ce mancam pentru ca starea de bine din interior se reflecta mereu in exterior. Nu degeaba se spune ca frumusetea vine din interior. Da, se refera la personalitatea noastra blanda si fermecatoare, dar trebuie sa ne gandim si ca un corp sanatos este lacasul unei minti sanatoase. Carentele de vitamine pot cauza depresie, anemie etc. Primul lucru pe care oamenii il percep la noi este exteriorul, iar daca tu ai grija de el si il respecti, atunci si ceilalti te vor respecta. Plus ca, daca tu ai grija de tine, vei fi si mai frumoasa, iar acest lucru te va face sa ai mai multa incredere in tine si sa te simti mai confortabil cu tine.
Mananca sanatos si nu da inapoi de la putina miscare.

 Atitudinea: Vezi jumatatea plina a paharului


Care este diferenta dintre doua persoane cu acelasi nivel intelectual, cu acelasi nivel de cultura, inteligenta, frumusete etc.? Atitudinea! Intr-o seara ma uitam la un serial al caror personaje principale erau doua fete dragute, interesante si destepte, dar foarte sarace. Scopul lor era sa adune o suma de bani pentru a-si deschide o afacere, asa ca au pornit pas cu pas. Ce m-a „lovit” a fost atitudinea lor care se reflecta in tot ceea ce faceau. Una dintre ele era pesimismul in persoana, iar cealalta optimismul. Atunci mi-am dat seama cat de mult poate aceasta atitudine sa-ti influenteze viata. Optimista se vedea facand ceva si avea incredere ca poate sa ajunga acolo unde si-a propus si reusea, iar cealalta vedea numai jumatatea goala a paharului si isi punea singura bete in roate. Bineinteles, un dram de realism nu strica, insa daca nu vedem si raza de lumina, nu avem cum sa inaintam in intuneric. Fii o invingatoare!

Sursa: Puterea sufletului sensibil

30 ian. 2012

Van Gogh from Space


 
 
In the style of Van Gogh’s painting “Starry Night,” massive congregations of greenish phytoplankton swirl in the dark water around Gotland, a Swedish island in the Baltic Sea. Phytoplankton are microscopic marine plants that form the first link in nearly all ocean food chains. Population explosions, or blooms, of phytoplankton, like the one shown here, occur when deep currents bring nutrients up to sunlit surface waters, fueling the growth and reproduction of these tiny plants.


By Rebecca Roth

Sursa:http://smashingpicture.com/van-gogh-from-space/

The Scorpion and The Frog




One day, a scorpion looked around at the mountain where he lived and decided that he wanted a change. So he set out on a journey through the forests and hills. He climbed over rocks and under vines and kept going until he reached a river.


The river was wide and swift, and the scorpion stopped to reconsider the situation. He couldn't see any way across. So he ran upriver and then checked downriver, all the while thinking that he might have to turn back.
Suddenly, he saw a frog sitting in the rushes by the bank of the stream on the other side of the river. He decided to ask the frog for help getting across the stream.

"Hellooo Mr. Frog!" called the scorpion across the water, "Would you be so kind as to give me a ride on your back across the river?"

"Well now, Mr. Scorpion! How do I know that if I try to help you, you wont try to kill me?" asked the frog hesitantly.

"Because," the scorpion replied, "If I try to kill you, then I would die too, for you see I cannot swim!"

Now this seemed to make sense to the frog. But he asked. "What about when I get close to the bank? You could still try to kill me and get back to the shore!"

"This is true," agreed the scorpion, "But then I wouldn't be able to get to the other side of the river!"

"Alright then...how do I know you wont just wait till we get to the other side and THEN kill me?" said the frog.

"Ahh...," crooned the scorpion, "Because you see, once you've taken me to the other side of this river, I will be so grateful for your help, that it would hardly be fair to reward you with death, now would it?!"

So the frog agreed to take the scorpion across the river. He swam over to the bank and settled himself near the mud to pick up his passenger. The scorpion crawled onto the frog's back, his sharp claws prickling into the frog's soft hide, and the frog slid into the river. The muddy water swirled around them, but the frog stayed near the surface so the scorpion would not drown. He kicked strongly through the first half of the stream, his flippers paddling wildly against the current.

Halfway across the river, the frog suddenly felt a sharp sting in his back and, out of the corner of his eye, saw the scorpion remove his stinger from the frog's back. A deadening numbness began to creep into his limbs.

"You fool!" croaked the frog, "Now we shall both die! Why on earth did you do that?"

The scorpion shrugged, and did a little jig on the drownings frog's back.

"I could not help myself. It is my nature."

Then they both sank into the muddy waters of the swiftly flowing river.

Self destruction - "Its my Nature", said the Scorpion...


Terapia cu Seminte



Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sint adevarate medicamente naturiste. Statisticile spun ca romanii rontaie mai multe seminte decit americanii, considerati cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac semintele, mai ales cele de floarea-soarelui si de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau cind vrem sa ne lasam de fumat. Semintele legumelor si fructelor si-au gasit o intrebuintare la romani mult mai valoroasa: leac pentru diferite afectiuni. Semintele faceau parte din retetele magice ale vindecatorilor de odinioara, iar azi sint ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic.


Micile uzine de medicamente. Pe vremuri, taranii le considerau pastratoarele vietii, adevar demonstrat si de medicina moderna care a descoperit ca, inainte sa se transforme in plante verzi, semintele contin energii uriase si substante benefice pentru organism. Terapia cu seminte nu presupune consumul exclusiv al semintelor, ci in combinatie cu un regim sanatos bazat pe legume si fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, semintele se maninca neprajite, deoarece prin preparare termica, cea mai mare parte a proprietatilor lor vindecatoare este distrusa. Din seminte se pot prepara si remedii sub forma de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie stiut ca semintele, desi par uscate si moarte, sint organisme vii, bogate in nutrienti. De aceea, consumul semintelor intre mese, in locul gustarilor, pe linga rolul extrem de benefic, si satura. Nu intimplator terapia cu seminte este inclusa in regimurile dietetice.

Seminte de dovleac pentru inima. Dietologii din Japonia pun semintele de dovleac (bostan) pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece ele contin 36-52% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Sint recomandate in lupta cu prostatita, constipatia si balonarea. Sint diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afectiuni, se prepara laptele de bostan dintr-un pahar de seminte pisate intr-un vas de lut si trei pahare de apa clocotita. Se strecoara, se stoarce bine terciul si se bea lichidul obtinut de trei ori pe zi, cite 1/2 de pahar, inainte de masa. In caz de limbrici (viermi intestinali), se prepara un amestec din 30 g de seminte crude de bostan, cu pielita verde, 50-60 ml de apa si o lingurita de miere de albine. Se ia pe nemincate, cite o lingurita, timp de o ora, pina se epuizeaza toata doza, apoi se face o clisma. In cosmetica, semintele de dovleac improspateaza tenul. Semintele crude se piseaza bine, se amesteca cu apa clocotita (1:10) si se fierb pina se obtine o pasta omogena care se aplica pe fata pentru 15-20 minute. Specialistii in medicina naturista incurajeaza consumul semintelor de dovleac, care desfunda vasele de singe, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, dar au si rol adjuvant in cancer, leucemie, scleroza sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomanda in alimentatia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor insarcinate si copiilor.


Susanul previne osteoporoza. Semintele de susan contin vitaminele A, B, C, E. Pentru intarirea si curatirea organismului, se consuma cite 15-20 g de pulbere preparata din seminte, cu putina apa, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Arsurile se trateaza cu un terci din seminte de susan risnite si apa. Se schimba pansamentele de 2-3 ori pe zi, pina la vindecare. Susanul poate inlocui sarea. Se amesteca 5 linguri de seminte de susan, cu 3 linguri seminte de in si o lingura de sare de mare, prajita in prealabil intr-o tigaie uscata. Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis bine. Semintele de susan contin si proteine, cu 50% mai mult decit se afla in carne. Sint foarte bogate in calciu si inlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Semintele au o mare valoare energetica, aduc un aport insemnat in afectiunile de nutritie, sint laxative, emoliente, antitumorale si ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, intaresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea si sint afrodisiace. Semintele de susan sint o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avind un continut scazut de colesterol si sodiu.

Seminte de marar pentru glaucom. In medicina traditionala, semintele de marar si-au cistigat reputatia de leac extrem de eficient in mai multe afectiuni. Pentru hipertensiune si insuficienta coronariana cronica, se oparesc in 500 ml apa clocotita 2 linguri de seminte de marar pisate si se infuzeaza intr-un termos timp de o ora. Se strecoara si se beau cite 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun si pentru artroza si imbunatatirea digestiei. In caz de insomnie, 5 linguri de seminte de marar pisate se amesteca cu 500 ml vin rosu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzeaza o ora si se strecoara. Se beau cite 1-2 linguri, cu 30 minute inainte de culcare. Glaucom: peste o lingurita seminte de marar risnite, se toarna 250 ml apa clocotita, se tine la infuzat o ora. Se consuma cite 50 ml, de patru ori pe zi, inainte de masa, timp de 21 de zile. Dupa o pauza de 10 zile, tratamentul se repeta. In caz de bronsita si raceala, se recomanda sa se manince zilnic cite o lingurita de pulbere din seminte de marar amestecata in ceai sau apa calda. Le puteti amesteca si cu cartofi fierti sau le puteti presara pe o felie de piine. Ceaiul din seminte de marar rezolva si incontinenta urinara. Pulberea si tinctura extrasa din semintele de marar sint un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Din semintele de marar se obtine un ulei cu care se maseaza sinii, pentru a deveni mai mari si mai fermi.

Expectorant din seminte de in. Semintele de in sint folosite la combaterea constipatiei si a inflamatiilor tubului digestiv si cailor urinare. Extern, faina din seminte de in are proprietati antiseptice si calmante. Cataplasma din faina de in si musetel (parti egale) ajuta la maturarea abceselor si furunculelor, iar in amestec cu mierea ajuta la vindecarea ranilor. Pentru conjuctivita: o lingurita de seminte de in se infuzeaza 15 minute in 50 ml apa clocotita. Apoi se piseaza pina ce apare un mucilagiu. Se strecoara si se foloseste pentru spalarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece daca se incalzesc pe o tigaie uscata seminte de in, se leaga intr-o batista si se aplica pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obtine din 1/2 lingurita de seminte de in risnite, care se agita 15 minute, in 150 ml apa. Se strecoara si se beau cite 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronsitei. Extractul din seminte de in este utilizat in inflamatiile si hipertrofia prostatei. Scade senzatia imperioasa de a urina si cantitatea de urina acumulata in vezica. Un alt avantaj consta in faptul ca impiedica cresterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon si a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, impiedicind formarea cheagurilor de singe.

„Bomboanele agricole“ combat nicotina. Semintele de floarea-soarelui, cele mai populare seminte consumate la noi, au multiple intrebuintari in medicina naturista. Sint un remediu de baza in combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii. De asemenea, se folosesc in cure pentru tratarea sterilitatii si impotentei vasculare si hormonale. Uleiul obtinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afectiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale cailor superioare. Se ia o gura de ulei in fiecare dimineata, pe nemincate, si se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipa si se clateste gura insistent. Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate substantiala de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din peretii arterelor. Sint bogate in vitamina E, un antioxidant care previne aparitia bolilor de inima. Sint recomandate mai ales femeilor gravide si copiilor, pentru continutul ridicat de vitamine B. Semintele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotina, iar infuziile fortifica vasele de singe si nervii, amortizind impactul renuntarii la tutun.

Semintele care inlocuiesc insulina. Schinduful este o planta ierboasa ale carei seminte trateaza diabetul de tip insulinodependent. Se face o cura de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cite 2-3 cani pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cite o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducind asa-numitul colesterol rau, protejind sistemul cardiovascular de aparitia ischemiei cardiace. Semintele sporesc secretia lactata si imbunatatesc starea de sanatate a mamei. Doua lingurite de pulbere amestecata cu miere, luate cu o ora inainte de masa, vindeca anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauza, prevenind eliminarile masive de calciu si ajutind la pastrarea fortei musculare. Mai vindeca si sterilitatea, dar are si efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminte de schinduf ajuta la terapia ulcerelor varicoase, eczemelor cu mincarimi. In cosmetica, intareste unghiile si parul, iar pe femeile prea slabe le ajuta sa-si rotunjeasca formele, fara a creste tesutul adipos.

Chimen, coriandru si mac. Se considera ca semintele de struguri sint niste antioxidanti foarte puternici, cu rol in combaterea cancerului. Sint bune remedii impotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulatie, diabetului si a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac si a aerofagiei, chimenul se prepara in felul urmator: se opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cite o ceasca dupa fiecare masa. Datorita principiilor sale active, chimenul ajuta in tratarea enterocolitelor, mareste diureza si lactatia mamelor care alapteaza, stimuleaza pofta de mincare si este vermifug. Semintele se folosesc si la conservarea muraturilor, pentru a-i da piinii o aroma deosebita, in brinza, iaurt. In India se foloseste chimenul alb, care are un cu totul alt gust si aroma, cu el se condimenteaza mincarurile cu orez si legume. Infuzia cu seminte de chimen este recomandata in guturai. Semintele de coriandru, preparate sub forma de decoct reduc colesterolul rau. Este un bun diuretic si stimuleaza actiunea rinichilor. Siropul din seminte de mac trateaza raceala, iar infuzia calmeaza durerile de dinti si urechi. Semintele de mac mai au si efect sedativ.


Alte seminte de leac

-semintele de patrunjel vindeca insuficienta cardiaca. Macerate in tuica, ajuta la disparitia petelor de pe piele.

-semintele de artar sint recomandate in caz de colecistita. In timp, dispar durerile in zona ficatului, creste pofta de mincare.

-seminte de fenicul: bronsita cronica cu tuse.

-pentru tratarea lipsei de iod, se mesteca 8 seminte de mar, care asigura doza zilnica de iod. Atentie, semintele contin si o cantitate mica de cianura!

-semintele de mustar sint bune contra durerilor de dinti, daca se amesteca pe partea unde se afla dintele bolnav.

-pentru potenta, prostata si pietre biliare: se amesteca 3 linguri seminte de pepene galben, 3 linguri seminte de dovleac si 5 linguri miere de albine.

-semintele de pepene rosu pisate, amestecate cu ulei de masline, elimina pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindeca hemoragiile uterine.

-semintele de ridiche neagra sint bune la vindecarea ranilor, escarelor si ulcerului varicos.

-emintele de morcov ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi si fiere


-durerile in git provocate de raceala se amelioreaza cu 1/4 de pahar de seminte de rodii fierte in 250 ml apa. Se bea lichidul fierbinte


-pentru indepartarea mirosului de peste, se fierb seminte de anason. Decoctul din seminte de anason este foarte bun in astm bronsic.

-semintele de mustar negru dau mincarurilor cu legume un gust putin iute si normalizeaza activitatea hormonala.

-semintele de ardei iute in apa fiarta si miere sint bune contra durerilor de git.

-decoctul din seminte de gutui se foloseste intern in cazul bronsitelor, al tusei cu singe, al hemoragiilor uterine, si extern, sub forma de comprese ca mijloc antiinflamator in afectiunile ochilor, in arsuri, iritatii ale pielii si in anghine (gargara).

-in caz de artroza, se recomanda comprese calde din decoct de seminte de brindusa de toamna.

-mincati in fiecare dimineata o mina de seminte de susan negru foarte bogate in calciu.

-uleiul obtinut din seminte de urzica mare este cel mai bun remediu in otravirile cu ciuperci.

-citeva seminte de salvie puse in apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiratiei si a mirosului neplacut.

-semintele de frasin au proprietati afrodisiace.
 
Sursa:
 
http://www.301.ro/retetele-magice-terapia-cu-seminte